Mette Wienberg

terapi - sexologi - parforhold - selvværd

JEG KOMMER FOR HURTIGT. HVAD GØR JEG?

Maj 2019

Hej Mette.
Jeg er en gut på 22 år som har været sammen med min kæreste i snart 4 1/2 år. Problemet har det sidste år været, at jeg får ejakulation i løbet af 2 minutter, når vi har samleje. Vi har prøvet at slå min Penis i min kærestes hånd gentagne gange før samleje for at bedøve min penis, uden held. Jeg er fortvivlet og ved ikke hvad jeg skal gøre og jeg vil gerne tilfredsstille hende. Jeg skal bruge hjælp.

Vh En frustreret ung mand.

 

 

 

 

EN FÆLLES UDVIKLING
Mange tak for dit spørgsmål og din tillid.

Indledende vil jeg zoome lidt ud og sige, at hvis den ene i forholdet har en seksuel udfordring, har BEGGE efter min mening en udfordring. To mennesker som elsker hinanden indgår i et avanceret, langt hen af vejen ubevidst, samspil. Med den viden kan du og I starte med at tage FOKUS VÆK FRA DIG og hen mod JER ved at stille jer selv og hinanden nogle spørgsmål:

Hvordan kan vi videreudvikle vores erotiske liv?
Hvad har vi lyst til, hver i sær og sammen?
Hvorfor har vi overhovedet sex? – Er det for at få udløsning? For at tilfredsstille den anden? For at føle os tætte på hinanden? For at mærke kærlighed? Andet?

Dér vil jeg anbefale, at I starter.

Vær kærlige og nænsomme, når I snakker om erotik. Mange af os er sårbare, når det handler om at føle os kritiseret i forhold til vores seksuelle ”formåen”. “Jeg kunne godt tænke mig at…” i stedet for “Jeg kan ikke lide, når du…” er et godt afsæt for samtalen.

FOKUS VÆK FRA HENDE
Tidlig udløsning kan være forårsaget af et oplevet pres ift. at præstere. Du skriver, at du så gerne vil kunne tilfredsstille din kæreste. Det er et kærligt og helt igennem sympatisk udgangspunkt. Det bliver bare let en ond cirkel for dig: Tankerne går på at skulle tilfredsstille hende og jo mere du tænker på det, des mere presset bliver du formodentlig, spænder op – og kommer.

Der sker det, når vi bliver meget fokuserede på at tilfredsstille den anden, at vi ikke længere er tilstede i vores egen krop.

Du kommer mentalt til at være OVER I HENDE og dermed UDE AF DIG SELV, ude af kontakt med din egen krop og lyst, din vejrtrækning, din nydelse.

I den seksuelle relation mellem jer er det altså en fordel, at fokus BÅDE kommer væk fra dig – så du ikke ser dig selv som et problem – og væk fra din kæreste – som du ”skal tilfredsstille”. Forstået på den måde, at I hver i sær i højere grad vender blikket mod jer selv og tager ansvar for jeres lyst OG orgasmer.

Det skal ikke forstås på den måde, at I skal være ligeglade med hinanden. Det er nærmere det at arbejde jer hen i mod en seksuel grounding, hvor du TILLADER DIG SELV at være i kontakt med din egen nydelse, din egen ekstase og lyst.

SPREDNING AF DEN SEKSUELLE ENERGI
En måde at rette fokus mere ind mod dig selv kunne være at arbejde bevidst med din seksuelle energi.

Når vi bliver opstemte aktiveres seksuel energi. For langt de fleste som dyrker ”traditionel sex”, med udløsning som det primære mål, vil den seksuelle energi være koncentreret omkring kønnet. Det betyder, at spændingen dér opleves enorm, ja eksplosiv. Ved uønsket tidlig sædafgang giver det derfor særlig god mening at lære, hvordan man spreder sin seksuelle energi ud i hele kroppen. Det LETTER BÅDE PRESSET OG FOKUS PÅ UDLØSNINGEN og vil på sigt kunne give dig kontrol over din udløsning OG langt dybere orgasmer som mærkes i hele kroppen.

DEN TANTRISKE MODEL
Jeg ved ikke om du har hørt om tantra, men tantrisk erotik er et virkelig godt afsæt i forhold til de udfordringer som du oplever, da man indenfor den tantriske seksualitet arbejder med at SPREDE DEN SEKSUELLE ENERGI.

Tankegangen er, at vores seksualitet er energi. Denne energi kan man opøve teknikker til at bevare i kroppen ved IKKE at komme. Det kan jo nok umiddelbart lyde som et uoverskueligt projekt for dig, med den udfordring du kontakter mig med, MEN hæng på.

Ofte bliver mænd med uønsket tidlig sædafgang kastet rundt i systemet og får netop ”gode råd” som at gøre pikken følelsesløs ved at slå den, som du også skriver at du/I har afprøvet.

Det tantriske udgangspunktet er i stedet, at du lærer helt KONKRETE TEKNIKKER TIL AT FÅ KONTROL OVER DIN UDLØSNING (uden at miste følsomheden!), og ikke mindst over tid at opbygge teknikker til at opnå en langt dybere nydelse, hvor du via bla. åndedrættet ”trækker” nydelsen ud i hele kroppen, frem for at have fuld fokus på kønnet.

Med hensyn til den tantriske tilgang til at arbejde med uønsket tidlig sædafgang kan jeg varmt anbefale dig Johannes Ehvass onlineforløb. Han har opbygget ekspertviden på netop dette område. Er du nysgerrig, kan du læse om det her:

https://www.tantracure.dk/

I bogen ”Mandens seksuelle puls” kan du ligeledes finde øvelser med afsæt i det tantriske og rigtig god viden om mandens seksualitet i det hele taget. Glæd dig til at læse om ”The million doller point”, hvis du aldrig har hørt om det! Det er kort fortalt en teknik, hvor du lærer at få orgasme uden udløsning.

Tantra virker for nogen lidt ”hippi-agtigt”, da der også ligger en spirituel dimension bagved, men man kan vælge at skippe den del af det og udelukkende anvende de tantriske øvelser som viden og værktøjer.

FOKUS VÆK FRA ORGASMERNE
I forbindelse med ufrivillig tidlig udløsning er det en rigtig god ide i en periode at fjerne fokus helt fra det der med orgasme og udløsning. Stoppe med den målrettede sex og vende fokus mod resten af kroppen. Se link til et forløb med intimitets øvelse/ forspils øvelse som I kan lave sammen HER. I jeres tilfælde vil jeg foreslå, at I laver alle fire øvelser uden udløsning/orgasme.

LYT TIL KROPPEN
Som regel prøver vores kroppe at fortælle os noget ved ”ikke at virke som den plejer”.

For en kvindes vedkommende kunne det eksempelvis komme til udtryk ved at penetration pludselig gør ondt eller ved at få svamp efter samleje.

Hos manden kan manglende lyst, udfordringer med at få rejsning eller – som du beskriver – udfordringer med at holde udløsningen til det tidspunkt man ønsker, prøve at fortælle én noget.

Men ofte lytter vi ikke, for det har vi ikke lært.

ÆNDRET BALANCE I FORHOLDET?
Du skriver, at du har haft udfordringen med at komme tidligere end du ønsker i et års tid.
Jeg nysgerrig i forhold til, om der er sket nogen forandringer i dit liv og/eller i jeres forhold for et års tid siden, hvor du begyndte at opleve udfordringer med ufrivillig udløsning? Eller i perioden inden?

Det kunne være jobskifte, fyring, stress, depression, utroskab, dødsfald. Eller noget TILSYNELADENDE mindre dramatisk som en ÆNDRET BALANCE i jeres forhold som, uden du er klar over det, slår dig ud af kurs, gør dig usikker, øger presset på dig i det seksuelle rum.

Det at gå fra at være nyforelsket og dækket ind af lykkebringende hormoner til ”næste fase”, hvor vi i langt højere grad ser os selv og hinanden uden forelskelsens slørede briller på, kan være en dramatisk og konfliktfuld oplevelse for mange af os. Det er her mange går fra hinanden, fordi det virker for skræmmende. Men bliver vi i stedet og tør kigge ind i de udfordringer som opstår – som jeg hører, du og I gør – er der til gængæld meget at lære om os selv og hinanden.

Det ville selvfølgelig være meget lettere for os at tale om et emne som dette live, da du jo ikke kan svar på mine spørgsmål her. Det du kan gøre, er at REFLEKTERE OVER, HVORDAN DU HAR DET, hvordan du har det med din kæreste, om noget mon har forandret sig imellem jer og hvordan. Måske du kan have glæde af sessioner hos en god terapeut, hvis du fornemmer, at der er noget for dig at hente her.

 

FYSIOLOGISK ÅRSAGER
Sidst skal jeg lige opfordre dig til at tage kontakt med din læge omkring din udfordring med ufrivillig udløsning. Hos nogle kan det skyldes noget fysiologisk, eksempelvis indholdet af histamin som kan være for højt. Det kan være rart for dig at starte med at udelukke det, hvis det ikke allerede er sket.

Jeg ønsker dig en spændende rejse ind i udforskningen af din seksualitet!

Kærlige hilsner,

Mette Wienberg,
Sexolog, parterapeut, mentor og psykoterapeut in spe.

PS:
Bogen ”kvindens seksuelle puls” kunne din kæreste læse, hvis hun er interesseret i det. Og på den måde, side om side, bliver klogere på jeres egen seksualitet.

 

 

 

JA TAK, JEG VIL GERNE MODTAGE NYHEDSBREV FRA METTE WIENBERG

Modtag VIP tilbud, viden og refleksioner om de emner jeg arbejder med som sexolog, terapeut og parterapeut.

Jeg sender ud 1-3 gange om måneden – tilpas frekvens til, at du kan få input og inspiration i dit liv og stadig have tid til andet du elsker. Jeg vil glæde mig til at have dig i mit skønne netværk!

You have Successfully Subscribed!