Mette Wienberg

terapi - sexologi - parforhold - selvværd

En svensk undersøgelser fortæller, at ca. 1/3 kvinder aldrig har fået orgasme, 1/3 kan få orgasme alene og den sidste 1/3 kan få orgasme sammen med en partner. Er det ikke vildt! Jeg kigger igen og igen på tallene og har svært ved at forstå det. Det kan godt være, at den kvindelige anatomi kan virke mere kompleks end den mandlige, men her er ikke tale om ”rocket science”…

 

Mulige årsager til ikke (endnu) at have fået orgasme –

*Manglende kendskab til anatomien (hvordan virker kroppen?)
*Skam som hæmmer dig (kropsskam, seksuel skam, gør at du ikke kan give sig hen)
*Manglende øvelse (lær din krop at kende, hvad virker, hvad tænder dig?)
*Manglende tid (”bare han ikke keder sig, jeg må hellere skynde mig”)
*Manglende lyst (hvad ophidser dig? At tage ansvar for at lære sin lyst at kende)
*Præstationsangst, pres (hvis jeg ikke får orgasme bliver min kæreste ked af det)
*Partneren (manglende lyst til den man er sammen med)
*Stress, angst, traumer (at være i hovedet, ikke i kroppen)

*Medicin som hæmmer orgasmen (ex. antidepressiv medicin)
*Fysiologiske problemer (ex efter ulykke, fjernelse af livmoderen m.v.)

Den gode nyhed er, at de 8 første mulige årsager kan man, guidet af en sexolog/terapeut, arbejde med og på denne måde ret hurtigt, via samtaler og forskellige øvelser, opnå langt større indsigt, glæde og nydelse. De to nederste punkter skal du omkring lægen med inden vi går i gang.

JA TAK, JEG VIL GERNE MODTAGE NYHEDSBREV FRA METTE WIENBERG

Modtag VIP tilbud, viden og refleksioner om de emner jeg arbejder med som sexolog, terapeut og parterapeut.

Jeg sender ud 1-3 gange om måneden – tilpas frekvens til, at du kan få input og inspiration i dit liv og stadig have tid til andet du elsker. Jeg vil glæde mig til at have dig i mit skønne netværk!

You have Successfully Subscribed!