Det er godt at vide, hvordan vi glæder os selv, så vi ikke kommer til at lægge al ansvaret for glæden over på andre omkring os. Hvordan gør du mon dig selv glad og fylder dig selv op med selvkærlige handlinger? Og husker du at prioritere det – også i forholdet, i familien?
I går gik det op for mig, at jeg i en periode har været lidt væk fra det selvkærlige køkken. Faktisk var det en klient der lige var kommet ud af et langt forhold som indirekte gjorde mig opmærksom på det. Han var nemlig kommet ud af kontakt med, hvor meget god mad betød for ham, fordi det ikke var en værdi han havde delt med sin kone. Han havde glemt at holde fast i sig selv der og derfor var det gledet lidt i baggrunden. Nu hvor han var i gang med at finde sig selv igen var madglæden kommet tilbage til ham som noget af det første. Han mærkede, hvor meget kærlighed der lå der – til ham selv og dem han elsker. En dejlig erkendelse kunne jeg mærke.
For mig er der noget helt vidunderligt ved at kigge i kogebøger. Jeg kan sidde og nyde de smukke billeder og lige så stille læse opskrifterne igennem, mentalt sætte ingredienserne sammen, forstille mig smagene og duftene.
Nogle gange kan der godt gå et stykke tid imellem, at jeg rent faktisk går i køkkenet og skaber det læste, men alene det at læse om maden og forestille mig at lave og spise den, gør mig glad. Hver gang!
Der er mange måder at tage sig godt af sig selv på. Det der med omsorg for mig via maden har jeg altid været ret god til. At passe godt og kærligt på mig selv ved at tilberede lækre, sunde måltider. Jeg oplever det som en meget selvkærlig handling og behøver ikke vente gæster for at gå i gang med at rode hele køkkenet til, det er motivation nok at gøre det for mig.
For mig er livet simpelthen for kort til dårlig mad. Og for kort til ikke at tage mig kærligt af mig.
Seneste kommentarer