Mette Wienberg

terapi - sexologi - parforhold - selvværd

SÅDAN KAN DU BRUGE DINE SEKSUELLE FANTASIER SOM BUDBRINGER

 

Hvor kommer de seksuelle fantasier mon fra?
Hvad vil de os og hvad kan vi lære af dem?

Den erotiske forestillingsevne henter en del af sin energi fra en lang række fortrængte følelser – aggression, magt, råt begær, barnlig hjælpeløshed, underkastelse osv. De giver et fascinerende indblik i vores indre og fortæller nogle sandheder om os som er vanskelige at få kontakt til på andre måder. Man kan sige, at de er et billede på den underbevidste del af vores personlighed, som den der fantaserer måske selv tror blot var et flygtigt indfald.

Men meget lidt er tilfældigt i vores indre seksuelle univers.

 

Et værdifuldt redskab
Skammer du dig over dine seksuelle fantasier og prøver at få tankerne til at forsvinde, vil du vide, at det ikke er muligt…

Forbindes fantasierne med skam og skyld, og det gør de desværre stadig for mange, er det svært at forholde sig åbent overfor de muligheder de giver for at forstå sig selv bedre. Og ikke mindst for at hele sig selv dette sted.

Begynder vi derimod at se fantasierne som værdifulde redskaber som forsøger at fortælle os noget, vil vi gradvist kunne acceptere og værdsætte dem.

 

Den hemmelige forbindelse
Fantasierne kolliderer ofte med vores foretrukne selvbillede og moralske overbevisning. Der er glødende feminister som længtes efter at blive domineret. Ofrer for seksuel misbrug, som ufrivilligt bruger traumatiske begivenheder i sine erotiske fantasier. Ægtemanden der fantaserer om den helt unge au pair-pige. Mange vil dårligt nok indrømme fantasierne over for sig selv. Og jo større ubehag og skam vi føler, des større er den tænding fantasien giver os. Der er nemlig en, for mange, hemmelig forbindelse mellem skam og begejstring.

 

Kan og skal fantasien oversættes direkte?
I de seksuelle fantasier gør mange det, de ikke tør udleve i virkeligheden og de kan derfor fortælle os om sider af os selv som vi ikke har mod på at stå ved. Men så enkelt er det nu ikke, for de seksuelle fantasiers univers er langt mere komplekst end som så.

Fantasier kan ofte ikke oversættes direkte. Ingen kvinder ønsker eksempelvis at blive voldtaget i virkeligheden. Fantasier om overgreb kommer ind på 6. pladsen over de mest populære fantasier blandt kvinder, når der er tale om decideret overgreb, mens hele 65 % fantaserer om at blive domineret seksuelt, jvf. canadisk undersøgelse.


Bagom de seksuelle fantasier
Men hvad betyder de så, fantasierne om overgreb eller dominans?

Jo, vi må kigge bagom temaet og se, hvilke følelser der ligger under det at blive domineret eller tvunget til sex. For oftest er det i følelserne under handlingen, og ikke selve scenen, at det interessante ligger gemt.

Overgrebs-/dominans fantasierne indeholder elementer som:

Jeg er uimodståelig:
Han begærer mig SÅ meget, at han slet ikke kan modstå mig og MÅ have mig, evt. mod min vilje. Jeg er uimodståelig. Jeg drømmer om, og tænder på, at føle mig lækker og sexet.

Jeg har ikke begær, jeg er ”en pæn pige”:
Jeg slipper for at forholde mig til, at jeg selv har et stort begær og kan i stedet udleve min lyst og liderlighed, som jeg ikke ellers har fri adgang til, gennem overgrebs manden/den dominerende mands maskuline kraft. Han befrier mig på den måde for ansvar og skyld over at være et seksuelt væsen, da overgreb/kontrol/dominans jo for ”offeret” er en ”skyldfri fornøjelse”.
> Jeg er uskyldig. Det var ham der.. Jeg har ikke begær.

Jeg er fritaget for ansvar:
Måske du i hverdagen tager alt for meget ansvar, er for meget i et handlekraftigt mode og savner at turde, eller få mulighed for at, give efter for det maskuline.
Jeg drømmer om at overgive mig. Jeg længtes efter at være i det feminine, modtagende og give slip til det maskuline, styrende.

Det at så mange kvinder tænder på fantasier om tvang eller dominans kunne altså tale ind i:

*At den kvindelige seksualitet og begær STADIG er tynget af skam og skyld og må udleves via en maskulin karakter.

*At mange kvinder længtes efter at give sig hen til det maskuline i en hverdag præget af kontrol og handlekraft.

 

Hvad kan det give dig at dykke dybere?
I forhold til dine egne fantasier kan du vælge enten læne dig tilbage og nyde energien i din indre film… Eller dykke ind bag fantasien for at bliver klogere på dig selv og finde nøglen til den dybe længsel og dermed forløsning som ligger inde bag.

*Du kan starte med at skrive dine fantasier ned og se hvilke mønstre og temaer de indeholder.

*Kig også tilbage i tiden. Har dine fantasier mon ændret tema i løbet af dit liv, som en respons på din udvikling, dit liv?

*Hvis du oplever skam i forhold til dine fantasier, så brug bevidstheden om, at fantasierne er der af en årsag – en årsag som i sit udgangspunkt er god, oplysende og helende for dig – til gradvist at acceptere din indre, seksuelle verden.

 

Er du nysgerrig på at vide mere?
Vil du lære mere om, hvad der ligger bag det du tænder på? Lære mere om dine seksuelle fantasier eller romantiske drømme og hvordan du kan bruge det som værdifuldt afsæt for dyb selvudvikling, så er de retreats for kvinder i Thy som sexolog og tantriske kærligheds vejleder Line Bram og jeg holder sammen noget for dig.

Læs meget mere om vores retreats HER:

https://mettewienberg.dk/retreats/feminin-seksualitet-erotik/

http://ambitiouslovelife.com/

JA TAK, JEG VIL GERNE MODTAGE NYHEDSBREV FRA METTE WIENBERG

Modtag VIP tilbud, viden og refleksioner om de emner jeg arbejder med som sexolog, terapeut og parterapeut.

Jeg sender ud 1-3 gange om måneden – tilpas frekvens til, at du kan få input og inspiration i dit liv og stadig have tid til andet du elsker. Jeg vil glæde mig til at have dig i mit skønne netværk!

You have Successfully Subscribed!