Mette Wienberg

terapi - sexologi - parforhold - selvværd

Kære kvinde, prøv at forestille dig, at du har sex med en mand, du får orgasme, ruller om på ryggen med et smil, siger ”Skat, det var dejligt! ” – og falder i søvn, mens han ligger der, godt varmet op med alle sine talenter…

Det kan måske lyde som et feministisk ”mænd er da også bare nogle fjolser” indlæg, men det er det virkelig ikke.

Jeg har mange kvinder i min praksis som indleder med at sige, at de ser sig selv som stærke, seksuelt frigjorte, at de er OK-gode til at tale om sex med deres kæreste/partner/partnere. Der er bare lige det, at de har svært ved at få orgasme. For en del af dem går det faktisk meget godt, når de er alene. Når jeg så spørger ind til, hvordan det kan være, at det de kan når de er alene, ikke følger med ind i det fælles seksuelle rum, bliver der lidt stille…”Jooow, ser du, jeg synes det er lidt voldsomt at gøre det jeg gør, når jeg er alene sammen med min kæreste…”.

Så siger jeg, prøv at forestille dig, at du så det hele sådan lidt udefra, at du ikke vidste noget om mennesker, tror du så, at det du gør, når du er alene sammenlignet med det din kæreste gør, når I er sammen, virker voldsomt?

Det er her den seksuelle skam titter frem. Den seksuelle frigørelse er stadig ret ung og mange ellers stærke, selvstændige, moderne kvinder bliver overraskede over, at kigge ind i den skam som afholder dem fra at give slip, forvente plads og tid, så deres nydelse kan nå at folde sig ud.

Det er nødvendigt, at vi erkender, at skammen er der og at den hæmmer og lukker, så vi kan bearbejde den, give slip på den og i fællesskab arbejde med at få større nydelse i vores liv.

JA TAK, JEG VIL GERNE MODTAGE NYHEDSBREV FRA METTE WIENBERG

Modtag VIP tilbud, viden og refleksioner om de emner jeg arbejder med som sexolog, terapeut og parterapeut.

Jeg sender ud 1-3 gange om måneden – tilpas frekvens til, at du kan få input og inspiration i dit liv og stadig have tid til andet du elsker. Jeg vil glæde mig til at have dig i mit skønne netværk!

You have Successfully Subscribed!